droom... - pranavinyasa
Image Alt

droom…

PRANA VINYASA 200hr Teacher Training

200hr Yoga Alliance certificaat

Altijd al yogaleraar willen worden? De PRANA VINYASA FLOW® affiliate TEACHER TRAINING heeft alles in zich om je op te leiden tot een ervaren, deskundige docent. Vind verdieping in je practice. Word uitgedaagd en geïnspireerd – zo word je een docent die het verschil maakt!

DE PRANA VINYASA FLOW® AANPAK
Een goede Vinyasa Flow les geven is een kunst op zich, het vraagt van de lesgever een bewust taalgebruik, kennis om verschillende lichamen te adjusten in poses, aandachtig kunnen observeren en zich bewust zijn van de vibe in de ruimte. Terwijl zorg je ervoor dat je les intelligent is opgebouwd en is afgestemd op moment van de dag, seizoen en jouw studenten. Al deze elementen creëren een gevoel van flow en eenheid.

Deze opleiding bevat alle basismodules (Mandala of Asanas, Energetic Alignment) van PRANA VINYASA FLOW® stijl ontwikkeld door Shiva Rea (USA) en is een 200hr erkende Yoga Alliance Training. Deze opleiding is uniek in België en leert je alle technieken zo eigen aan deze stijl van yoga

 

Nieuwsgierig?

Er zijn veel verschillende opleidingen, sommige algemeen en andere focussen meer op een specifieke stijl. Ben je op zoek naar opleiding waar vinyasa flow op de voorgrond staat of ben je gefascineerd door de Prana Vinyasa ontwikkeld door Shiva Rea…

We leggen het graag uit!

PRANA VINYASA FLOW®, ontwikkeld door Shiva Rea, en gebaseerd op de leer van Krishnamacharya en de tradities van Tantra, Ayurveda en Bhakti.

Een stijl van yoga waarin je op het ritme van je ademhaling heel bewust en vloeiend beweegt tussen en in de diverse houdingen. We gaan uit van Prana, de onderliggende energie in je lichaam, die we laten stromen door gebruik te maken van de energie binnen de houding.

Het leven is continu in verandering, in beweging. Sommige dagen heb je meer rust nodig en sommige dagen wil je meer uitgedaagd worden. Prana Vinyasa™ helpt je die balans, die we van nature zoeken, te vinden. In deze creatieve dynamische stijl bewegen we in een ritmisch tempo door de diverse houdingen heen. Er is ruimte om jezelf uit te dagen, je fysieke en soms ook mentale grenzen op te zoeken waarbij respect voor jezelf en lichaam altijd het uitgangspunt is.

Er wordt gebruik gemaakt van krama’s, verschillende niveaus binnen een houding, waardoor iedereen op zijn/haar eigen niveau verdieping kan vinden. Door de verschillende thema’s die aan bod komen en de ‘krama’s’ (niveaus binnen de houding) duiken we dieper in de houdingen en het energetische effect daarvan.

www.shivarea.com

INHOUD OPLEIDING

TECHNIEK LESGEVEN, METHODIEK

 • Oorsprong en evolutie van Prana VInyasa Yoga.
 • ENERGETIC ALIGNMENT, energetische uitlijning van de poses, via de 5 bewegingen van Prana.
 • WAVE SEQUENCING: Intelligente lesopbouw. Ontwikkel alle tools/kennis om op een doordachte effectieve manier een creatieve Flow les te geven. In de manual krijg je 5 voorbeeld lessen met elk een andere focus die je helpen om de opbouw te begrijpen.
 • Leer het verschil tussen een SOLAR, activerende Flow les en LUNAR, rustgevende flow les.
 • 10 verschillende zonnegroeten, waarvan Surya Namaskar A&B, classical Namaskar, Chandra Namaskar. 2 Rhytmic Vinyasa Namaskar en 4 Dancing Warrior Variaties.
 • 3 PART VINYASA: Pulsatie, Body Vinyasa en Rhytmic Vinyasa en dit toegepast op verschillende asana groepen.
 • MANDALA OF ASANA™: Key acties of begrip van uitvoering, functie en kwaliteit van de houdingen. Structuur in het grote aanbod van houdingen.
 • VINYASA KRAMA, leer de verschillende niveaus binnen een houding. Hou zorg je voor je studenten individueel in een groepsles.
 • HANDS ON ASSISTS, veilige lichamelijke correcties op het lichaam.

ANATOMIE

In dit deel van de opleiding maak je kennis met de basisprincipes van de fysiologie van het menselijk lichaam, met aandacht voor specifieke fysiologische mechanismen die door yoga geactiveerd of beïnvloed worden. 

De anatomie sessies zijn op maat voor aspirant yogadocenten, zodat je in staat bent om een veilige omgeving te creëren en geschikt voor verschillende niveaus.

YOGA FILOSOFIE, LEVENSWIJZE & ETHIEK

 • Geschiedenis van Yoga..
 • Yoga Filosofie en groepsdiscussie traditionele teksten nl. Yoga Sutra’s en Bhagavad Gita.
 • Het Achtvoudig pad, met extra aandacht naar Yama’s en Niyama’s (Patanjali).
 • Het concept van Dharma en Karma.
 • Introductie in Ayurveda.
 • Hoe zorg je voor jezelf als lesgever.

PRAKTIJK

 • Oefenen lesgeven aan elkaar en in kleine groepen.
 • Feedback om lesgeef technieken te verfijnen. 
 • Verdieping van je eigen yogapractice via live en online lessen.

NON CONTACT UREN

Huiswerk en zelfstudie (oa. boeken lezen…).

DATA VAN DE OPLEIDING

Opleidingsdagen (13 weekends + 1 examenweekend): Telkens van 11.00 tem 19.00 

2019 

 • 14-15 September en 28-29 September 
 • 12-13 Oktober en 26-27 Oktober 
 • 9-10 November en 23-24 November 
 • 14-15 December 

2020 

 • 11-12 Januari en 25-26 Januari 
 • 15-16 Februari 
 • 7-8 Maart en 21-22 Maart 
 • 25-26 April 
 • 9-10 Mei (praktijk examen, je moet maar 1 dag aanwezig zijn) 

BEST DEAL SUPER EARLY BIRD – 2550 Euro – INSCHRIJVEN VOOR 1/03/2019

– 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.

– 1900 euro volledig te betalen voor 1/05/2019

– 162 dollar, betalen aan Samudra Global School of Living Yoga* (ongeveer 142 euro)

!!!!Heb je een Nederlands btw nummer dan hoef je geen btw te betalen in België, je betaalt slechts 2135 euro!!!

WIL JE IN STUKKEN BETALEN DAN IS ER DEZE OPTIE – INSCHRIJVEN VOOR 1/06/2019!

– 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.

– 750 euro te betalen voor 1/08/2019 + 162 dollar, betalen aan Samudra

– 750 euro te betalen voor 1/10/2019

– 600 euro te betalen voor 1/12/2019

!!!!Heb je een Nederlands btw nummer dan hoef je geen btw te betalen in België, je betaalt slechts 2300 euro!!!

EARLY BIRD – 2750 Euro – INSCHRIJVEN VOOR 1/07/2019

– 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.

– 2100 euro te betalen voor 1/08/2019 + 162 dollar, betalen aan Samudra

!!!!Heb je een Nederlands btw nummer dan hoef je geen btw te betalen in België, je betaalt slechts 2300 euro!!!

LATE BIRD 🙂 – 2950 Euro – INSCHRIJVEN NA 1/07/2019

– 2800, onmiddelijk te betalen + 162 dollar, betalen aan Samudra

!!!!Heb je een Nederlands btw nummer dan hoef je geen btw te betalen in België, je betaalt slechts 2465 euro!!!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik heb zoveel bijgeleerd tijdens de TT en dit op een ontspannen manier, heel aangenaam. Het is een plezier om naar Nele Van Poucke te luisteren. Ik heb genoten van haar creativiteit, precisie & nooit aflatende enthousiasme (& haar mopjes). Fantastische inspirerende Teacher ! Ik kan nu zeggen dat ik een stevige basis heb opgedaan waar ik op kan vertrouwen. Ik ben enorm gegroeid, I am ready to fly !

Hilde afgestudeerde TT 2020

Elemental Immersion

Nele Van Poucke is een fantastische docent met humor, grote kennis van Prana Vinyasa en het leven. Duidelijke uitleg, goeie muziek en een fijne sfeer! Check haar aanbod met opleidingen, modules en workshops! Ze is (te)gek! Echt een aanrader!

Audrey Donders
Yogadocent uit Amsterdam

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

De opleiding is een verrijking geweest in zoveel aspecten. Het is een verdieping voor je eigen practice. Yoga neemt nog meer plaats in je leven alsook de positieve effecten ervan. Je groeit als persoonlijkheid, je leert jezelf beter kennen. Het verandert jezelf en hoe je in het leven staat. Just go with the flow. Een pittige opleiding vol inspirerende weekends en mede-studenten.

Inge De Leebeeck
Bediende - afgestudeerd in 2018

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Zoek je: een verdieping van je yoga, onthulling van het mysterie van poses, sequencing, prana vinyassa en zoveel meer op een no nonsense duidelijke manier, een gepassioneerde teacher als guide in de vorm van Nele, meer dan alleen maar yoga maar ook een groei ervaring voor jezelf als persoon, toffe nieuwe mensen leren kennen, fun, frustratie waar je doormoet in je groeiproces, inspiratie, de goesting om er nog meer van te leren en te doen.. dan zit je op de juiste plek!

Kathleen Teughels
Psycholoog - afgestudeerd 2018

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Prana Vinyasa TT is een zeer inspirerende Yoga teacher training die inhoudelijk super interessant is maar ook als mens ... je leert er zoveel van bij zelfs over je manier van zijn 🙂 Een echte aanrader ! Nele is heel down to earth en heel toegankelijk maar toch een en al bezieler van de YOGA vibe ... Je voelt je thuis ...

Jocye Fias
FELIZ MOMENTS Inner & Outer Beauty

200 hr Teacher Training

Unieke ervaring. Ik heb veel geleerd; de asana's, de juiste sequencing (veel aandacht voor de sequencing en dit is echt heel belangrijk om een les op te bouwen, geen losse elementen maar echt een gestructureerde les waarbij je telkens naar een peakpose toe werkt), de sutra's, anatomie... Ik ben er al als persoon ook sterker door geworden; zowel fysiek als mentaal. En het is ook gewoon leuk, elk weekend was iets om naar uit te kijken. Ik zou het iedereen aanraden zowel als teacher training of om je yoga practice verder te verdiepen. Nele doet dit echt fantastisch. Mooie studio, een geweldige groep, goeie vibes. Ik ben zeer dankbaar voor deze opleiding en ik zou het zo opnieuw doen.

Els Kemps
Bediende & Yogadocent

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

De opleiding was duidelijk opgebouwd rond de principes van prana vinyasa. Er werd ook telkens naar verwezen. Het was fijn om veel te kunnen oefenen op het geven van lessen. Er was genoeg tijd voor vragen en veel feedback over de verschillende fases in de opleiding. Het heeft gezorgd dat ik een goed basis heb om te starten met les geven. De anatomie was zo volledig mogelijk in de mogelijke tijd. Er waren voldoende momenten voor reflectie. En gedurende de opleiding werd er veel herhaalt en verwezen zodat de verschillende delen aan elkaar gelinkt werden en verder verduidelijkt werden. Het online gedeelte en de cursus zijn de perfecte aanvulling op de lesmomenten om zo een volledige basis te krijgen. Door de opleiding ben ik gegroeid in mij yoga practise maar ook als persoon. Het was een uitzonderlijke ervaring waar ik de vruchten van ga plukken de rest van mijn leven. Ik kan niet wachten op het vervolg en de nieuwe ontdekkingen die ermee gepaard gaan.

Afgestudeerde opleiding 2017

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

In het begin vond ik mijzelf een beetje verloren, kwa sequencing. Maar alles komt in eens heel duidelijk, logisch and helpt om goed sequence te opbouwen! Anatomie was goed gedetailleerd. De sessie met een kiné is heel goed. Heel blij dat mantras chanten was inbegrepen, ook de filosofie and geschiedenis achter yoga. Er zijn veel hands on assist, en de rustige moments zijn goed gebalanceerd met de oefenden momenten. Je kan alleen maar zo veel plaatsen in 200hr! Ook direct les geven (per stuk) is niet gemakkelijk voor idereen, maar op het einde is misschien het best!

Afgestudeerde 200hr opleiding

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Een hele leerrijke yogateacheropleiding waarbij je stap voor stap verschillende yoga puzzelstukjes leert kennen die op het einde één mooi geheel vormen. De training is wel intensief, soms een ware beproeving voor je lichaam, je ego of je geduld met jezelf. Maar het is het allemaal meer dan waard want het is een totale levenservaring. Een ware must voor elke persoon die houdt van vinyasa yoga en ambieert om les te geven.

Afgestudeerde 200hr opleiding 2017

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Inspirerend, leuke yogavorm, in je vrouwenkracht en je creatieve stroom te komen, goed technisch onderlegd, veelzijdig opgebouwd, gestructureerd, licht door de humor doch gedegen opgebouwd. Veel kennis over de sutras en Bhagavad gitta; -)

Afgestudeerde 200hr Teacher Training

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Super! Leuke, leerzame en waardevolle opleiding. Nele is heel kundig in wat ze doet en weet haar kennis goed over te brengen. Afwisselende onderwerpen zorgen voor variatie en door een heel weekend te vullen wordt je echt ondergedompeld in Prana Vinyasa.

Afgestuurde 200hr opleiding