Sup Yoga Teacher Training - pranavinyasa
Image Alt

Sup Yoga Teacher Training

Sup Yoga Teacher Training!

3 - 4 Juli, Surf Club Alleman Hombeek

Ben je als docent op zoek naar een nieuwe manier van lesgeven?

Wil je je studenten graag laten genieten van een hernieuwde connectie met de natuur, uit hun comfortzone, met zenvibes maar ook een flinke scheut coole surfvibes?

Of is de waterrat in jou op zoek naar een nieuwe uitdaging

Dan is de Sup yoga Teacher Training iets voor jou!

De bedoeling van deze opleiding is om je als docent de tools te geven om lessen te geven die het verschil maken, die meer zijn dan een gimmick maar een volledige beleving. Je maakt het zelf zo zen, power of spiritueel als je zelf wil. Wij geven je de basis en dan flow je op je eigen manier. 

Ben je nu een SUP instructeur?
Nee dat niet maar je kan wel op een toegankelijke manier yoga geven op een bewegende ondergrond. Safety first is mijn moto en ik organiseer mijn Sup Yoga lessen altijd op een erkende surfclub of met een Sup organisatie. 

Wat is de meerwaarde?

 • Dat is mijn 6 jaar ervaring in het Sup yoga lessen geven, omgaan met verschillende niveau’s van deelnemers, aanpassen van de houdingen.
 • Je krijgt 3 blue print lessen die je zullen helpen om een intelligente sequence op te bouwen, 1 Basis les, 1 flow les en 1 chill les.
 • De surfclub Alleman waar de opleiding doorgaat staat altijd open voor samenwerkingen, misschien geef jij binnenkort Sup yoga in Hombeek 🙂

Voor wie?

 • Elke waterrat met minimum een 200hr Yoga certificaat
 • Of als je zin hebt om bij te leren en 2 dagen op het water te zitten, minimum 1 jaar yoga ervaring

Na het voltooien van de opleiding krijg je een 16hr YACEP Yoga Alliance Certificaat! Dit is een yoga certificaat en geen ISA Surf opleiding. Daarom organiseren we altijd Sup yoga ism een surfclub of sup verhuurder.

Inhoud van de Training

SUP Stand up Paddle Technieken
Tips & Tricks essentieel voor SUP yoga
Materiaal Kennis & veiligheid
Houdingen en Zonnegroeten aanpassen voor SUP
De perfecte SUP yoga opstelling
3 lessen BASIC - FLOW - CHILL

Praktische info

Een 2 daagse training in en naast de plas van Hombeek, deze opleiding focussen we om je les van de mat naar de sup te brengen. Lessen met een hoog FUN factor, zeker nu in deze intense tijd.

DATA:

Zaterdag 3 & Zondag 4 Juli (10 tem 18 uur).

DAGINDELING:

 • 10:00 – 12.00: Op het water!
 • 12:00 – 13.00: Lunch break
 • 13.00 – 15.15: Lectures
 • 15.30 – 18.00 Praktische toepassing van de info.

INBEGREPEN:

 • Opleiding, supmateriaal, zwemvest en de verzekering

NIET INBEGREPEN:

 • Lunch en vervoersonkosten

KLEDIJ:

 • Zwemkledij, korte broek/legging, fitness kledij (niet te wijde kledij)
 • Breng een handdoek en droge kleding mee (het is de bedoeling om niet in het water te vallen maar kan natuurlijk altijd gebeuren :))
 • Er zijn kleedkamers (geen douches) en er kan achteraf nog iets gedronken worden in de cafetaria.

ADRES:

Windsurfclub Alleman vzw, Eglegemweg, 2811 Hombeek
(Opgelet: u moet eerst nog voorbij de zeilclub rijden en dan zal u op het einde van de baan de surfclub zien)

Kostprijs

 • EARLY BIRD
 • 229
  geldig tot 27/06/2021
  • BEST DEAL
  • Early Bird geldig tot 27/06
  • Kostprijs €229
  • 16 hr YACEP Certificaat
 • FULL PRICE
 • 299
  vanaf 28/06/2021
  • FULL PRICE
  • Prijs vanaf 28/06/2021
  • Kostprijs €299
  • 16 hr YACEP Certificaat

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 15 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 2020

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

De opleiding is een verrijking geweest in zoveel aspecten. Het is een verdieping voor je eigen practice. Yoga neemt nog meer plaats in je leven alsook de positieve effecten ervan. Je groeit als persoonlijkheid, je leert jezelf beter kennen. Het verandert jezelf en hoe je in het leven staat. Just go with the flow. Een pittige opleiding vol inspirerende weekends en mede-studenten.

Inge De Leebeeck
Bediende - afgestudeerd in 2018

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Prana Vinyasa TT is een zeer inspirerende Yoga teacher training die inhoudelijk super interessant is maar ook als mens ... je leert er zoveel van bij zelfs over je manier van zijn 🙂 Een echte aanrader ! Nele is heel down to earth en heel toegankelijk maar toch een en al bezieler van de YOGA vibe ... Je voelt je thuis ...

Jocye Fias
FELIZ MOMENTS Inner & Outer Beauty

200 hr Teacher Training

Unieke ervaring. Ik heb veel geleerd; de asana's, de juiste sequencing (veel aandacht voor de sequencing en dit is echt heel belangrijk om een les op te bouwen, geen losse elementen maar echt een gestructureerde les waarbij je telkens naar een peakpose toe werkt), de sutra's, anatomie... Ik ben er al als persoon ook sterker door geworden; zowel fysiek als mentaal. En het is ook gewoon leuk, elk weekend was iets om naar uit te kijken. Ik zou het iedereen aanraden zowel als teacher training of om je yoga practice verder te verdiepen. Nele doet dit echt fantastisch. Mooie studio, een geweldige groep, goeie vibes. Ik ben zeer dankbaar voor deze opleiding en ik zou het zo opnieuw doen.

Els Kemps
Bediende & Yogadocent

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

De opleiding was duidelijk opgebouwd rond de principes van prana vinyasa. Er werd ook telkens naar verwezen. Het was fijn om veel te kunnen oefenen op het geven van lessen. Er was genoeg tijd voor vragen en veel feedback over de verschillende fases in de opleiding. Het heeft gezorgd dat ik een goed basis heb om te starten met les geven. De anatomie was zo volledig mogelijk in de mogelijke tijd. Er waren voldoende momenten voor reflectie. En gedurende de opleiding werd er veel herhaalt en verwezen zodat de verschillende delen aan elkaar gelinkt werden en verder verduidelijkt werden. Het online gedeelte en de cursus zijn de perfecte aanvulling op de lesmomenten om zo een volledige basis te krijgen. Door de opleiding ben ik gegroeid in mij yoga practise maar ook als persoon. Het was een uitzonderlijke ervaring waar ik de vruchten van ga plukken de rest van mijn leven. Ik kan niet wachten op het vervolg en de nieuwe ontdekkingen die ermee gepaard gaan.

Afgestudeerde opleiding 2017