maak je droom realiteit! - pranavinyasa
Image Alt

maak je droom realiteit!

Prana Vinyasa 200 hr opleiding GRONINGEN

Yep!!!! We gaan naar het Noorden! Start eind september 2020.

Wil jij van je grote passie je beroep maken?

Elke dag vol goesting uit bed springen, omdat je met je liefde voor yoga mensen kan helpen en inspireren?

Een Prana Vinyasa Yoga expert worden?

Dan heten we je graag welkom op de Prana Vinyasa® yogaopleiding. Een teachertraining voor gepassioneerde yogi’s die meer willen. Veel meer zelfs.

Prana wat?
Prana Vinyasa® is een yogastijl ontwikkeld door Shiva Rea. Het gaat om een creatieve en dynamische vorm van yoga, waarbij je bewust en vloeiend van de ene houding naar de andere beweegt. En dat op het ritme van je ademhaling. Zo stroomt de energie in je lichaam – prana dus – nadien nog beter.

Word een fantastische lesgever.

De Prana Vinyasa® yogaopleiding is best intens. Logisch, want we willen je opleiden tot een fantastische lesgever. En dat vraagt heel wat enthousiasme, maar ook een beetje zweet. Je diploma krijg je dan ook niet zomaar.

200 lesuren, heel veel praktijk.

Vanaf dag 1 begin je les te geven aan je medestudenten. Zo doe je niet alleen heel wat praktijkervaring op, je krijgt ook regelmatig opbouwende feedback van je collega’s en de docent.

Persoonlijke aandacht en individuele begeleiding.
Je volgt les in kleine groepen. Daardoor is er voldoende ruimte voor interactie, vragen en feedback.

Diverse thema’s, authentieke yoga en een vleugje business.

Elk opleidingsweekend focussen we op een ander thema. Zo krijg je heel wat nieuwe informatie, en stil je je honger naar kennis. Dat er bij de opleiding ook een vleugje business hoort, spreekt voor zich. Zo weet je nadien hoe je snel aan de slag kan.

Een dikke manual en een uitgebreid online oefenplatform.

Een verzorgde syllabus bundelt alle yogaposes, hun effecten op het lichaam en de contra-indicaties.  Je vindt er ook alle sequences in terug die we leren tijdens de opleiding. Dankzij het online platform van Shiva Rea kan je die tijdens en na de opleiding bovendien zo veel herhalen en inoefenen als je zelf wil.

Op het einde van je opleiding leg je een praktisch en een theoretisch examen af. Geslaagd? Dan mag jij jezelf voortaan een volwaardig yogadocent noemen.

Na de opleiding ben jij een echte expert!

 • Je hebt je namelijk in één stijl verdiept: Prana Vinyasa®.
 • Geef je vol (zelf)vertrouwen les Omdat je les geeft vanuit het hart, en terugblikt op heel wat praktijkervaring.
 • Bruis je van energie. Omdat je mag doen waar je van droomde, maar ook omdat je als mens en als yogi gegroeid bent.


En wees gerust: niemand is perfect, dus wij ook niet.

Onze humor is droog, onze muziekkeuze soms fout. Anders gezegd: er is een hoek af. Maar dat maakt dat deze opleiding naast heel grondig, ook nog eens gewoon héél erg plezant is.

Enkele sfeerbeelden

Iets voor jou?

Of je nu een deskundig docent wil worden, op zoek bent naar persoonlijke groei, dan wel yoga wil integreren op je werk of school: herken je je in één van onderstaande profielen, dan is de Prana Vinyasa® teachertraining echt iets voor jou.

Jij weet het zeker: yoga is je ding. Je geeft al af en toe les, maar wil er nu volledig voor gaan.

Je staat op een tweespoor: kiezen voor je passie of een 9-to-5-job. Na deze opleiding weet je het zeker.

Lesgeven beperkt zich niet tot de yogastudio. Jij wil yoga integreren in je leven en je job, of toepassen op je werk, in het onderwijs, in coaching.

Je bent vooral op zoek naar persoonlijke groei, en wil je onderdompelen in de yogavibes. Kennis opdoen, en tegelijk je practice verdiepen.

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020

Drempelvrees? Lees dan maar verder!

Geen budget?

Je kan kiezen voor ons afbetalingsplan. Dan betaal je in stukken of per maand. Klik hier voor meer informatie.

Ik twijfel of het wel iets voor mij is.

Het feit dat je dit leest, betekent dat je er al even over nadenkt. Wat houdt je tegen? Neem gerust contact op met Nele via info@pranavinyasa.be. Dan plannen we een Skype-gesprek in, en kunnen we het hebben over je twijfels.

Geen tijd?

De opleiding duurt 5 modules en 1 weekend, waarvan er het weekend gereserveerd is voor je praktisch examen. Je moet dus wel wat tijd investeren, en dat vraagt misschien wat planning. Maar in ruil krijg je wel een grondige opleiding die allesbehalve schools opgevat is. En integendeel: ook gewoon dolle pret is.

Te moeilijk?

Het fysieke lichaam, lesgeven, een les opbouwen, …: er komt heel wat nieuwe informatie op je af. Maar te moeilijk wordt het nooit. De opleiding loopt gespreid over een aantal maanden. Tussenin is er voldoende tijd om alle informatie te verwerken. Je zal dus niet het gevoel hebben dat er te veel leerstof is.

Ik blokkeer, want in mijn hoofd…

Yep, dat kennen we allemaal. Heb je tijd om even te gaan zitten op een stille plek? Sluit je ogen en observeer de gedachten die opkomen bij het idee om deze opleiding te volgen. Laat die gedachten nu als een wolk voorbij waaien. Vaak is blokkeren een patroon dat terugkomt telkens wanneer je iets nieuws wil starten. Doorgaans komt het voort uit angst, gebrek aan zelfvertrouwen of een opmerking die je ooit kreeg. Laat jij je leiden door wat anderen denken? Of volg je liever je droom?

Ik ben er nog niet klaar voor, want ik moet eerst nog…

Wanneer ben je er dan wel klaar voor? En zal je er ooit klaar voor zijn?

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 15 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Praktische informatie

 • SUPER EARLY BIRD
 • 2750
  prijs tot 1/04
  • BEST DEAL
  • Aanbod geldig tot 1/04/2020
  • 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.
  • 2100 euro volledig te betalen voor 1/06/2020
  • €2750 (€2148.76 + €451.24 btw* + $162 registratie en online platform)
  • *heb je een Nederlands BTW nummer dan hoef je geen btw te betalen!
 • EARLY BIRD
 • 2950
  prijs tot 1/07
  • Aanbod geldig tot 1/07/2020
  • 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.
  • 2300 euro volledig te betalen voor 1/08/2020
  • €2950 (€2314.05 + €485.95 btw* + $162 Samudra)
  • *heb je een Nederlands BTW nummer dan hoef je geen btw te betalen!
 • AFBETALINGSPLAN
 • 2950
  prijs tot 1/06
  • Aanbod geldig tot 1/06/2020
  • 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.
  • 800 euro te betalen voor 1/08/2020 
  • 750 euro te betalen voor 1/10/2020
  • 750 euro te betalen voor 1/12/2020
  • €2950 (€2314.05 + €485.95 btw* + $162 Samudra)
  • *heb je een Nederlands BTW nummer dan hoef je geen btw te betalen!
 • FULL PRICE
 • 3100
  prijs vanaf 1/07/2020
  • Voor de late beslisser 🙂
  • 500 euro voorschot, onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.
  • 2450 euro volledig te betalen voor 1/06/2020
  • 162 dollar, betalen aan Samudra Global School of Living Yoga*
  • €3100 (€2438.02 + €511.98 btw* + $162 registratie en online platform)
  • *heb je een Nederlands BTW nummer dan hoef je geen btw te betalen!

DATA VAN DE OPLEIDING

Opleidingsdagen (5 Modules + 1 examenweekend):

 • Donderdag: 13.00 – 20.00
 • Vrijdag tem Zondag: 10.00 – 19.00

2020 

 • Module 1: 24 – 27 September 
 • Module 2: 5 – 8 November 
 • Module 3: 3 – 6 December 

2021 

 • Module 4: 21 – 24 Januari 
 • Module 5: 11 – 14 Maart 
 • Examenweekend: 17 & 18 April (praktijk examen, je moet maar 1 dag aanwezig zijn) 

Lokatie: Irmare – Yoga & meer, Meenteweg 59, 9626 BE Schildwolde – Groningen

Meer info? info@pranavinyasa.be

OPLEIDING START BIJ 10 INSCHRIJVINGEN

OVERZICHT INHOUD OPLEIDING

TECHNIEK, METHODIEK EN LESGEVEN

 • Je ontdekt de oorsprong en maakt kennis met de evolutie van Prana Vinyasa®.
 • We staan uitgebreid stil bij energic alignment, de energetische uitlijning van yogaposes. Daarbij baseren we ons op de 5 manieren waarop prana (of energie) zich beweegt in het lichaam.
 • Je ontwikkelt alle tools en kennis om op een doordachte, effectieve en creatieve manier een les op te bouwen. In de manual krijg je 5 voorbeeldlessen die telkens een andere focus hebben. Dat helpt je om de opbouw te begrijpen die zo typisch is voor Prana Vinyasa®.
 • Je leert het verschil tussen een activerende (of solar) les en een rustgevende (lunar) les, en ondervindt aan den lijve het verschil.
 • Je leert 10 verschillende zonnegroeten, waaronder surya namaskar A en B, de classical namaskar, chandra namaskar, 2 rhythmic vinyasa namaskars en 4 dancing warrior variaties.
 • Je maakt kennis met de ‘3 part vinyasa’ (pulsatie, body vinyasa en rhythmic vinyasa) en de toepassing ervan op verschillende groepen van yogaposes.
 • We brengen structuur in het grote aanbod van houdingen door middel van de mandala of asana’s, die yogaposes groepeert volgens hun functie en voornaamste voordelen.
 • Aan de hand van vinyasa krama’s leer je je studenten in een groepsles toch individueel begeleiden. Je leert namelijk de verschillende opties die mogelijk zijn binnen een yogapose.
 • Je leert je studenten veilig lichamelijk te corrigeren in poses door middel van hands-on assists.

ANATOMIE

Je maakt kennis met de basisprincipes van de fysiologie van het menselijk lichaam, met aandacht voor specifieke fysiologische mechanismen die door yoga geactiveerd of beïnvloed worden. De anatomielessen zijn afgestemd op mensen die yogadocent willen worden. Hierdoor zal je in staat zijn om een veilige omgeving te creëren voor je studenten, die geschikt is voor verschillende niveaus.

YOGAFILOSOFIE, LEVENSWIJZE & ETHIEK

 • Geschiedenis van yoga.
 • Yogafilosofie en groepsdiscussie over traditionele teksten nl. yogasutra’s en de Bhagavad Gita.
 • Studie van het Achtvoudige Pad, met extra aandacht voor yama’s en niyama’s (Patanjali).
 • Het concept van dharma en karma.
 • Introductie in ayurveda.
 • Hoe zorg je voor jezelf als lesgever?

PRAKTIJK

 • Oefenen in het lesgeven aan elkaar en in kleine groepen.
 • Feedback om lesgeeftechnieken te verfijnen.
 • Verdieping van je eigen yogapractice via live en online lessen.

BUSINESS OF YOGA

Praktische tips & tricks om je yogabusiness op gang te krijgen.

NON-CONTACT UREN

Huiswerk en zelfstudie (oa. boeken lezen, …).