Mandala Vinyasa - School of Vinyasa
Image Alt

Mandala Vinyasa

Circular Power - Flow in a mandala

15 - 17 Oktober 2022

Start je je les altijd met dezelfde zonnegroeten?

Zit je in een “yogafunk” en heb je nood aan nieuwe inspiratie?

Op zoek naar tools om meer gevoel en creativiteit in je les te verweven?

Circular power is een advanced immersion voor docenten die willen losbreken van een lineaire manier van lesgeven. 

We spelen met het concept van de mandala (cirkel), Mandala komt van het Sanskriet woord “MANDA” en betekent letterlijk essence of essentie en “LA” wordt vertaalt als container of hetgeen die bevat. Vanuit een yogastandpunt kan je Mandala vertalen als “container van essence/essentie”, container kan breed gezien worden, ons fysieke lichaam, huis, tempel, natuur enz. 

Wat mag je verwachten?

 • Doorbreek het klassieke beeld van lesgeven waarbij een yogamat een voor en een achterkant heeft, maak van je mat een speeltuin met eindelijk veel mogelijkheden. 
 • Leer 5 nieuwe mandala namaskars  (waaronder 4 mandala dancing warriors) en hoe je lessen die je al hebt gegeven kan omvormen tot een nieuwe ervaring.
 • Creatief omspringen met zonnegroeten om zo je les meer fun maken zonder de gelaagdheid en de diepgang van de practice te verliezen.
 • Elke dag start je met een Prana Vinyasa les om zo zelf het effect te ervaren en te voelen. 

Waarom lesgeven in een Mandala?

 • Creeren van een community feel in de les.
 • Geen afstand tss lesgever en studenten, er staat niemand vooraan, elk is een onderdeel in het geheel.
 • Stimuleert balans, fluiditeit, creativiteit, vreugde en kracht in de flow.
 • Haalt mensen uit hun hoofd en brengt hen terug in het lichaam, luisteren, voelen naar de signalen die je krijgt.

Enkele sfeerbeelden

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 15 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Praktische informatie

 • SUPER EARLY BIRD
 • 329
  early bird geldig tot 1/09/2022
  • BEST DEAL
  • INSCHRIJVEN VOOR 1/09/2022
 • FULL PRICE
 • 399
  prijs vanaf 1/09/2022
  • VOOR DE LATE BESLISSERS
  • INSCHRIJVEN NA 1/09/2022
YACEP

DATA VAN DE OPLEIDING – 20 hr YOga alliance

Zaterdag 15 – Maandag 17 Oktober 2022

Zaterdag: 13.30 tem 20.00
Zondag: 13.30 tem 20.00
Ma : 9.45 tem 17.00

Parkeren kan voordelig in de Zandpoortvest Parking op 5 minuten wandelen van de studio.

Locatie: Yogalovers, Berthoudersplein 31, 2800 Mechelen

Meer info? info@pranavinyasa.be

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020