Chakra Vinyasa - pranavinyasa
Image Alt

Chakra Vinyasa

Chakra Vinyasa Teacher Immersion

&é-&( Mei 2023 - 35hr YA

Wil je je verdiepen in het chakra systeem?

Meer dan alleen esoterische info maar praktijk gerichte tools?

Chakra’s op een down-to-earth manier verweven in je les?

De Chakra Vinyasa immersion is een praktische down to earth en inspirerende verkenning van het Chakra systeem in het fysieke en energetische lichaam. Vaak hangt er nog een zweem van mysterie rond de chakra’s of klinkt het allemaal wat onwerkelijk en zweverig.

Zweverig zijn we zeker niet 🙂 maar willen je net uitleg en structuur brengen zodat je die kan doorgeven aan je studenten…

Prana wat?
Prana Vinyasa® is een yogastijl ontwikkeld door Shiva Rea. Het gaat om een creatieve en dynamische vorm van yoga, waarbij je bewust en vloeiend van de ene houding naar de andere beweegt. En dat op het ritme van je ademhaling. Zo stroomt de energie in je lichaam – prana dus – nadien nog beter.

Wat mag je verwachten?

 • Voeding en inspiratie voor je eigen practice, praktische tools om je kennis van de Chakra’s te verweven in je lessen..

 • Prana Vinyasa Yoga Alchemy: een unieke manier van wave sequencing. Intelligente opbouw van je yogales met voldoende opties om het toegankelijk maken voor all levels.

 • 4 Mandala Namaskars, zonnegroeten in een cirkel (Muladhara naar Anahata).

 • 4 Sequences, voor all levels

 • Intro in de geschiedenis van het Chakra systeem.

 • Chakra Meditatie, mudra en mantra

 • Teaching labs, om opgedane kennis beter te begrijpen en te integreren.

 • Ontvang een 40hr Yoga Alliance Certificaat 

Chakra’s?

Chakra’s zijn trechtervormige energiecentra. De zeven chakra’s hebben allemaal een eigen functie en liggen op één lijn langs je ruggengraat: van je staartbeen tot je kruin. 
Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel’ , vaak wordt het ook vertaald als energiecentra. De onderste drie chakra’s zijn verbonden met de aarde, de bovenste drie met de kosmos. In het midden bevindt zich de Hart Chakra “Anahata” en is de verbinden tussen de aarde en kosmos. In een ideale wereld staan alle chakra’s mooi open en wisselen ze waardevolle informatie uit.

Enkele sfeerbeelden

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 15 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Praktische informatie

 • EARLY BIRD
 • 599
  geldig tot 1/12/2022
  • INSCHRIJVEN VOOR 1/12/2022
  • onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.
 • FULL PRICE
 • 699
  geldig vanaf 25/21/2022
  • INSCHRIJVEN NA 1/12/2022
  • € 699
   onmiddellijk te betalen om je plaats te reserveren.
35hr Yoga Alliance certificaat (contact hours)
RYS-200-Yoga-Alliance-logo-1024x1024

DATA VAN DE OPLEIDING 

Opleidingsdagen, 28 Januari tem 1 Februari 2023

 • Za: 13.30 – 19.30
 • Zo: 11.00 – 18.30
 • Ma – Woe: 9.30 – 17.00

Literatuurlijst (als voorbereiding)

 • Tending the Heart Fire – Shiva Rea
 • Encyclopedia of the Suble Body – Cyndi Dale (optie)

Lokatie: Yogalovers, Berthoudersplein 31, 2800 Mechelen (Parkeren Zandpoortvest, gratis in het weekend)

Meer info? info@pranavinyasa.be

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020