Chakra Vinyasa - pranavinyasa
Image Alt

Chakra Vinyasa

Chakra Vinyasa Immersion

8 - 12 Februari 2020

Wil je je verdiepen in het chakra systeem?

Meer dan alleen esoterische info maar praktijk gerichte tools?

Chakra’s op een down-to-earth manier verweven in je les?

De Chakra Vinyasa immersion is een praktische down to earth en inspirerende verkenning van het Chakra systeem in het fysieke en energetische lichaam. Vaak hangt er nog een zweem van mysterie rond de chakra’s of klinkt het allemaal wat onwerkelijk en zweverig.

Zweverig zijn we zeker niet 🙂 maar willen je net uitleg en structuur brengen zodat je die kan doorgeven aan je studenten…

Prana wat?
Prana Vinyasa® is een yogastijl ontwikkeld door Shiva Rea. Het gaat om een creatieve en dynamische vorm van yoga, waarbij je bewust en vloeiend van de ene houding naar de andere beweegt. En dat op het ritme van je ademhaling. Zo stroomt de energie in je lichaam – prana dus – nadien nog beter.

Wat mag je verwachten?

 • Voeding en inspiratie voor je eigen practice, praktische tools om je kennis van de Chakra’s te verweven in je lessen..

 • Prana Vinyasa Yoga Alchemy: een unieke manier van wave sequencing. Intelligente opbouw van je yogales met voldoende opties om het toegankelijk maken voor all levels.

 • 4 Mandala Namaskars, zonnegroeten in een cirkel (Muladhara naar Anahata).

 • 4 Sequences, voor all levels

 • Intro in de geschiedenis van het Chakra systeem.

 • Chakra Meditatie, mudra en mantra

 • Teaching labs, om opgedane kennis beter te begrijpen en te integreren.

Chakra’s?

Chakra’s zijn trechtervormige energiecentra. De zeven chakra’s hebben allemaal een eigen functie en liggen op één lijn langs je ruggengraat: van je staartbeen tot je kruin. 
Het woord ‘chakra’ komt uit het Sanskriet en betekent letterlijk ‘wiel’ , vaak wordt het ook vertaald als energiecentra. De onderste drie chakra’s zijn verbonden met de aarde, de bovenste drie met de kosmos. In het midden bevindt zich de Hart Chakra “Anahata” en is de verbinden tussen de aarde en kosmos. In een ideale wereld staan alle chakra’s mooi open en wisselen ze waardevolle informatie uit.

Enkele sfeerbeelden

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 15 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Praktische informatie

 • EARLY BIRD
 • 525
  geldig tot 8/12/2019
  • INSCHRIJVEN VOOR 8/12/2019
  • 200 euro voorschot,
   onmiddelijk te betalen om je plaats te reserveren.
 • FULL PRICE
 • 600
  geldig vanaf 8/12/2019
  • INSCHRIJVEN NA 8/12/2019
  • € 650
   onmiddellijk te betalen om je plaats te reserveren.

DATA VAN DE OPLEIDING

Opleidingsdagen, 8 -12 Februari

 • Za – Zo: 11.00 – 18.00
 • Ma – Woe: 10.00 – 17.00

Literatuurlijs (als voorbereiding)

 • Tending the Heart Fire – Shiva Rea
 • Encyclopedia of the Suble Body – Cyndi Dale

Lokatie: Yogalovers, Berthoudersplein 31, 2800 Mechelen (Parkeren Zandpoortvest, gratis in het weekend)

Meer info? info@pranavinyasa.be

Elemental Immersion

Nele Van Poucke is een fantastische docent met humor, grote kennis van Prana Vinyasa en het leven. Duidelijke uitleg, goeie muziek en een fijne sfeer! Check haar aanbod met opleidingen, modules en workshops! Ze is (te)gek! Echt een aanrader!

Audrey Donders
Yogadocent uit Amsterdam

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

De opleiding is een verrijking geweest in zoveel aspecten. Het is een verdieping voor je eigen practice. Yoga neemt nog meer plaats in je leven alsook de positieve effecten ervan. Je groeit als persoonlijkheid, je leert jezelf beter kennen. Het verandert jezelf en hoe je in het leven staat. Just go with the flow. Een pittige opleiding vol inspirerende weekends en mede-studenten.

Inge De Leebeeck
Bediende - afgestudeerd in 2018

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Zoek je: een verdieping van je yoga, onthulling van het mysterie van poses, sequencing, prana vinyassa en zoveel meer op een no nonsense duidelijke manier, een gepassioneerde teacher als guide in de vorm van Nele, meer dan alleen maar yoga maar ook een groei ervaring voor jezelf als persoon, toffe nieuwe mensen leren kennen, fun, frustratie waar je doormoet in je groeiproces, inspiratie, de goesting om er nog meer van te leren en te doen.. dan zit je op de juiste plek!

Kathleen Teughels
Psycholoog - afgestudeerd 2018

200 hr Prana Vinyasa Teacher Training

Prana Vinyasa TT is een zeer inspirerende Yoga teacher training die inhoudelijk super interessant is maar ook als mens ... je leert er zoveel van bij zelfs over je manier van zijn 🙂 Een echte aanrader ! Nele is heel down to earth en heel toegankelijk maar toch een en al bezieler van de YOGA vibe ... Je voelt je thuis ...

Jocye Fias
FELIZ MOMENTS Inner & Outer Beauty

200 hr Teacher Training

Unieke ervaring. Ik heb veel geleerd; de asana's, de juiste sequencing (veel aandacht voor de sequencing en dit is echt heel belangrijk om een les op te bouwen, geen losse elementen maar echt een gestructureerde les waarbij je telkens naar een peakpose toe werkt), de sutra's, anatomie... Ik ben er al als persoon ook sterker door geworden; zowel fysiek als mentaal. En het is ook gewoon leuk, elk weekend was iets om naar uit te kijken. Ik zou het iedereen aanraden zowel als teacher training of om je yoga practice verder te verdiepen. Nele doet dit echt fantastisch. Mooie studio, een geweldige groep, goeie vibes. Ik ben zeer dankbaar voor deze opleiding en ik zou het zo opnieuw doen.

Els Kemps
Bediende & Yogadocent

Ook op zoek naar inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt elke maand

Yoga tips & Tricks, spotify playlist enz... 

Je inbox zal niet ontploffen, we houden ons ons aan max. 1 email per maand

Yes, het is gelukt!