Hands on Assists in post Covid Times - School of Vinyasa
Image Alt

Hands on Assists in post Covid Times

Hands on Assists in Covid Times

14-15 Januari 2023

Onzeker als je je studenten wil helpen in de les?

Geen idee wat mag in post Covid tijden?

Wil je ook graag the “golden” touch?

Er zijn veel manieren om tijdens een yogales je boodschap/thema/asana over te brengen. Je kan een sfeer creëren met muziek, opbouw van de les, mee bewegen tijdens de les en verbale cues bij de asana’s.

Soms zijn verbale cues in de les  niet voldoende en is er wat extra begeleiding nodig. Hands-on assists gaat niet alleen over iemand dieper in de houding te brengen maar ook om de richting aan te wijzen, preventie van blessures en studenten laten voelen dat ze gezien zijn. 

In Covid tijden is het niet makkelijk om mensen aan te raken maar beseffen we ook dat het onmisbaar is om die connectie opnieuw te voelen, wat een gemis is het geweest de afgelopen jaren en daarom houden we ook rekening met Covid veilige opties zodat zowel docent als student zicht veilig voelen!

Wat mag je verwachten

 • Hoe en wanneer mensen aanraken, ethiek van Hands-on-assists.
 • Verschillende soorten manieren van assisteren.
 • Observen van lichamen in beweging.
 • Covid veilig assisteren met respect en veiligheid eerst!
 • Analiseren van “blue print” asana’s op 3 niveau, anatomisch, energetisch en op verschillende soorten lichamen.
 • Hands on assists oefenen.
 • Geven en ontvangen van feedback tijdens hands on.
 • Assisteren in de flow (vb een vinyasa les).

Iets voor jou?

Deze immersion is echt bedoeld voor beginnende en ervaren lesgevers die telkens hun lessen naar een hoger niveau willen tillen.
Maximum 18 deelnemers, dus wees er snel bij.

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 15 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.

Praktische informatie

 • EARLY BIRD
 • 249
  geldig tot 30/11
  • INSCHRIJVEN VOOR 30/11/2022
  • Maximum 18 deelnemers, dus wees er snel bij
 • PRIJS
 • 299
  prijs na 30/11
  • INSCHRIJVEN NA 30/11/2022
  • Maximum 18 deelnemers, dus wees er snel bij
YACEP

DATA

Opleidingsdagen:14-15 Januari 2023

– Za : 13.30 – 20.:00
– Zo: 11.00 – 19.00

Lokatie: Yogalovers, Berthoudersplein 31, 2800 Mechelen (Parkeren Zandpoortvest, gratis in het weekend)

Meer info? info@pranavinyasa.be

ANNULERINGSVOORWAARDEN

Bij annulatie van de immersion voor 30/11/2022, wordt het bedrag min 80 euro administratiekosten teruggestort.

Bij annulatie na 30/11 voor de immersion wordt het betaalde bedrag NIET terugbetaald.

Terugbetaling is niet mogelijk na start van de immersion. Je hebt je geëngageerd voor het volledige opleidingstraject. De inschrijving opleiding is strikt persoonlijk en dus niet overdraagbaar.

Bij afwezigheid, blessures en niet voltooien van de immersion is geen terugbetaling van het inschrijvingsgeld mogelijk. Ook in geval van blessure is het perfect mogelijk om de lessen te observeren, te leren en te studeren, …

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Toen ik in september 2019 startte aan de yogadocentenopleiding wist ik niet helemaal waaraan ik me moest verwachten. Ik had me ingeschreven omdat yoga iets in me teweeg brengt. Het geeft me rust en zelfvertrouwen, maar ook kracht en levenslust. Zonder het echt rationeel te kunnen beredeneren zat er bij mij de overtuiging dat deze opleiding me ver zou brengen... En mijn intuïtie heeft me uiteindelijk naar het juiste pad geleid!! Deze opleiding was exact wat ik nodig had! Als psychologe ben ik al jaren vooral met de geest bezig. Ik was een wandelend hoofd geworden en het lichaam was een soort aanhangsel dat ik maar al te vaak negeerde. Dit leidde tot een disconnectie tussen lichaam en geest. Ik was niet gelukkig en vooral vaak negatief geladen, beladen, overladen met gedachten... Doorheen de opleidingsweekenden voelde ik de verbinding met mijn lichaam steeds sterker worden. Ik leerde weer voelen en luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en wat het nodig heeft. Deze opleiding was voor mij in de eerste plaats een persoonlijk groeiproces. Het lesgeven op zich was niet mijn initiële intentie, maar de goesting om de yogamicrobe door te geven is er nu wel meer en meer!! Bedankt Nele voor deze geweldige en unieke ervaring!!

Annelies, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020