200hr Vinyasa Opleiding - School of Vinyasa
Image Alt

200hr Vinyasa Opleiding

200hr Vinyasa Opleiding - start 23 September in Mechelen

Wil jij van je grote passie je beroep maken?

Elke dag vol goesting uit bed springen, omdat je met je liefde voor yoga mensen kan helpen en inspireren?

Een Vinyasa Yoga expert worden?

Dan ben je van harte welkom op de 200hr Vinyasa Teacher Training. Een opleiding voor gepassioneerde yogi’s die meer willen. Veel meer zelfs…
en zo stralend en zelfzeker lesgeven!

Vinyasa wat?
Vinyasa is een creatieve en dynamische vorm van yoga, waarbij je bewust en vloeiend van de ene houding naar de andere beweegt. En dat op het ritme van je ademhaling. Zo stroomt de energie in je lichaam – prana dus – nadien nog beter.

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik heb zoveel bijgeleerd tijdens de TT en dit op een ontspannen manier, heel aangenaam. Het is een plezier om naar Nele Van Poucke te luisteren. Ik heb genoten van haar creativiteit, precisie & nooit aflatende enthousiasme (& haar mopjes). Fantastische inspirerende Teacher ! Ik kan nu zeggen dat ik een stevige basis heb opgedaan waar ik op kan vertrouwen. Ik ben enorm gegroeid, I am ready to fly !

Hilde afgestudeerde TT 2020

Elemental Immersion

Nele Van Poucke is een fantastische docent met humor, grote kennis van Prana Vinyasa en het leven. Duidelijke uitleg, goeie muziek en een fijne sfeer! Check haar aanbod met opleidingen, modules en workshops! Ze is (te)gek! Echt een aanrader!

Audrey Donders
Yogadocent uit Amsterdam

Word een fantastische lesgever.

De Vinyasa yogaopleiding is best intens. Logisch, want we willen je opleiden tot een fantastische lesgever. En dat vraagt heel wat enthousiasme, maar ook een beetje zweet. Je diploma krijg je dan ook niet zomaar.
13 weekends = 200hr, heel veel praktijk.

Vanaf dag 1 begin je les te geven aan je medestudenten. Zo doe je niet alleen heel wat praktijkervaring op, je krijgt ook regelmatig opbouwende feedback van je collega’s en de docent.

Persoonlijke aandacht en individuele begeleiding.

Je volgt les in kleine groepen. Daardoor is er voldoende ruimte voor interactie, vragen en feedback.

Diverse thema’s, authentieke yoga en een vleugje business.

Elk weekend focussen we op een ander thema. Zo krijg je heel wat nieuwe informatie, en stil je je honger naar kennis. Dat er bij de opleiding ook een vleugje business hoort, spreekt voor zich. Zo weet je nadien hoe je snel aan de slag kan.

Een dikke manual en een uitgebreid online oefenplatform.

Een verzorgde syllabus bundelt alle yogaposes, hun effecten op het lichaam en de contra-indicaties.  Je vindt er ook alle sequences in terug die we leren tijdens de opleiding. Dankzij het online platform van kan je die tijdens en na de opleiding bovendien zo veel herhalen en inoefenen als je zelf wil.

Heb je alle weekends gevolgd, dan ben je klaar voor het praktische en theoretisch examen. Geslaagd? Dan mag jij jezelf voortaan een volwaardig yogadocent noemen.

Yoga kan je leven veranderen!

En dat kan ik volledig beamen… Het begon allemaal 19 jaar geleden ergens  in een fitness in Zwijndrecht. Zuchtend en zwetend kronkelde ik mij in allerlei bochten terwijl ik vol verbazing zag wat iedereen rond mij aan het doen was. Het gevoel na de les was onbeschrijfelijk en ‘s avonds in mijn bed dacht ik hoe fantastisch is het niet om mensen zo’n fijn gevoel te geven!

19 jaar later is mijn leven helemaal veranderd, zonder deze practice zat ik nu gefrustreerd in een communicatie bureau te werken, had ik nooit zoveel van de wereld gezien en  was ik niet mijn eigen baas.

En dat is mijn missie, enthousiaste yogi’s de tools leren om les te geven en zo levens te veranderen. Are you in!?

LEES HIER VERDER VOOR VOLLEDIGE BIO

Na de opleiding ben jij een echte expert!

 • Je hebt je namelijk in één stijl verdiept Vinyasa Yoga.
 • Geef je vol (zelf)vertrouwen les Omdat je les geeft vanuit het hart, en terugblikt op heel wat praktijkervaring.
 • Inclusief lesgeven, omdat je geleerd hebt om lichamen te observeren en weet hoe je houdingen kan aanpassen aan je studenten in de les.
 • Mogelijkheden zijn eindeloos: lesgeven in een fitness/yoga studio of en op 1.
 • Bruis je van energie. Omdat je mag doen waar je van droomde, maar ook omdat je als mens en als yogi gegroeid bent.

En wees gerust: niemand is perfect, dus wij ook niet.

Onze humor is droog, onze muziekkeuze soms fout. Anders gezegd: er is een hoek af. Maar dat maakt dat deze opleiding naast heel grondig, ook nog eens gewoon héél erg plezant is.

Iets voor jou?

Of je nu een deskundig docent wil worden, op zoek bent naar persoonlijke groei, dan wel yoga wil integreren op je werk of school: herken je je in één van onderstaande profielen, dan is de Prana Vinyasa® teachertraining echt iets voor jou.

Jij weet het zeker: yoga is je ding. Je geeft al af en toe les, maar wil er nu volledig voor gaan.

Je staat op een tweespoor: kiezen voor je passie of een 9-to-5-job. Na deze opleiding weet je het zeker.

Lesgeven beperkt zich niet tot de yogastudio. Jij wil yoga integreren in je leven en je job, of toepassen op je werk, in het onderwijs, in coaching.

Je bent vooral op zoek naar persoonlijke groei, en wil je onderdompelen in de yogavibes. Kennis opdoen, en tegelijk je practice verdiepen.

Jouw docent – Nele Van Poucke.

Nele is een ervaren rot in het vak, en expert Prana Vinyasa®. Ze leerde de kneepjes van het vak van Shiva Rea zelf, en assisteert haar regelmatig in India, Mexico, Santorini, Los Angeles en Londen. Vandaag blikt Nele terug op meer dan 18 jaar ervaring. Haar missie voor deze opleiding? Jou inspireren om je practice te verdiepen én je opleiden tot een ervaren, deskundige docent.
Meer weten over Nele en de opleidingen die ze volgde…

Enkele sfeerbeelden

Drempelvrees? Lees dan maar verder!

Geen budget?

Je bieden ook een afbetalingsplan aan, zodat je de opleiding gespreid kan betalen.

Ik twijfel of het wel iets voor mij is.

Het feit dat je dit leest, betekent dat je er al even over nadenkt. Wat houdt je tegen? Neem gerust contact op met Nele via info@pranavinyasa.be. Dan plannen we een Zoom call in, en kunnen we het hebben over je twijfels of kom een les volgen in de studio live of via livestreaming (Yogalovers, Mechelen).

Geen tijd?

De opleiding bestaat uit 13 weekends en 1 examendag. Je moet dus wel wat tijd investeren, en dat vraagt misschien wat planning. Maar in ruil krijg je wel een grondige opleiding die allesbehalve schools opgevat is. En integendeel: ook gewoon dolle pret is.

Te moeilijk?

Het fysieke lichaam, lesgeven, een les opbouwen, …: er komt heel wat nieuwe informatie op je af. Maar te moeilijk wordt het nooit. De opleiding loopt gespreid over een aantal maanden. Tussenin is er voldoende tijd om alle informatie te verwerken. Je zal dus niet het gevoel hebben dat er te veel leerstof is.

Ik blokkeer, want in mijn hoofd…

Yep, dat kennen we allemaal. Heb je tijd om even te gaan zitten op een stille plek? Sluit je ogen en observeer de gedachten die opkomen bij het idee om deze opleiding te volgen. Laat die gedachten nu als een wolk voorbij waaien. Vaak is blokkeren een patroon dat terugkomt telkens wanneer je iets nieuws wil starten. Doorgaans komt het voort uit angst, gebrek aan zelfvertrouwen of een opmerking die je ooit kreeg. Laat jij je leiden door wat anderen denken? Of volg je liever je droom?

Ik ben er nog niet klaar voor, want ik moet eerst nog…

Wanneer ben je er dan wel klaar voor? En zal je er ooit klaar voor zijn?

OVERZICHT INHOUD OPLEIDING

TECHNIEK, METHODIEK EN LESGEVEN

 • Je ontdekt de oorsprong en maakt kennis met de evolutie van Vinyasa Yoga.
 • We staan uitgebreid stil bij energic alignment, de energetische uitlijning van yoga poses. Daarbij baseren we ons op de 5 manieren waarop prana (of energie) zich beweegt in het lichaam. 
 • Je ontwikkelt alle tools en kennis om op een doordachte, effectieve en creatieve manier een les op te bouwen.  
 • Je leert de gelaagdheid van Vinyasa, van dynamisch tot traag (van Vinyasa tot Gentle Flow).
 • Je leert 5 verschillende zonnegroeten, waaronder surya namaskar A en B.
 • Je leert om de “asana’s” te zien movement meditation, geen statische houdingen maar alignment (uitlijning) aanleren in de flow 
 • We brengen structuur in het grote aanbod van houdingen door middel van de mandala of asana’s, die yogaposes groepeert volgens hun functie en voornaamste voordelen.
 • Aan de hand van vinyasa krama’s leer je je studenten in een groepsles toch individueel begeleiden. Je leert namelijk de verschillende opties die mogelijk zijn binnen een yoga pose. 
 • Je leert je studenten veilig lichamelijk te corrigeren in poses door middel van hands-on assists.

ANATOMIE

Je maakt kennis met de basisprincipes van de fysiologie van het menselijk lichaam, met aandacht voor specifieke fysiologische mechanismen die door yoga geactiveerd of beïnvloed worden. De anatomielessen zijn afgestemd op mensen die yogadocent willen worden. Hierdoor zal je in staat zijn om een veilige omgeving te creëren voor je studenten, die geschikt is voor verschillende niveaus.

YOGAFILOSOFIE, LEVENSWIJZE & ETHIEK

 • Geschiedenis van yoga.
 • Yogafilosofie en groepsdiscussie over traditionele teksten nl. yogasutra’s en de Bhagavad Gita.
 • Studie van het Achtvoudige Pad, met extra aandacht voor yama’s en niyama’s (Patanjali).
 • Het concept van dharma en karma.
 • Introductie in ayurveda.
 • Hoe zorg je voor jezelf als lesgever?

PRAKTIJK

 • Oefenen in het lesgeven aan elkaar en in kleine groepen.
 • Feedback om lesgeeftechnieken te verfijnen.
 • Verdieping van je eigen yogapractice via live en online lessen.

BUSINESS OF YOGA

Praktische tips & tricks om je yogabusiness op gang te krijgen.

NON-CONTACT UREN

 • Huiswerk en zelfstudie (oa. boeken lezen, …).
 • 15 uur les volgen bij een docent in de buurt.
 • 3 lessen observeren bij Nele

Zie het als een investering in jezelf

 • EARLY BIRD
 • 2779
  tot 31/04/2023
  • MEEST voordelig aanbod
  • voor de SNELLE beslisser
  • geldig tot 31/4
 • FULL PRICE
 • 2997
  vanaf 1/05/2023
  • FULL PRICE
  • voor de bedachtzame beslisser
  • geldig vanaf 31/4
 • AFBETALING
 • 515
  afbetalingsplan
  • AFBETALINGSPLAN
  • Betaal 6 x 515 euro (maandelijks)
  • zachter voor de portemonnee

DATA VAN DE OPLEIDING

Opleiding Weekends

Zaterdag: 13.00 – 20.00
Zondag: 11.00 – 19.00

2023

 • 23, 24 September 2023
 • 7, 8,  21 en 22 Oktober 2023
 • 18, 19 November 2023
 • 9, 10 December 2023

2024

 • 19, 20 en 21 Januari 2024 (vrijdag van 13.00 tot 19.00, zaterdag en zondag)
 • 3, 4, 24 en 25 Februari 2024
 • 9, 10 Maart 2024
 • 23, 24 Maart 2024
 • 20, 21 April 2024
 • Examen later te bepalen

Lokatie: Yogalovers, Berthoudersplein 31, 2800 Mechelen 

Meer info? HELLO@SCHOOLOFVINYASA.BE

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond het een fantastische opleiding. Het heeft mijn wereld verruimt en laten zien dat de fysieke vorm van yoga op een veel creatievere en dynamische manier kan dan ik eerst dacht. Bovendien heeft het me laten inzien dat yoga emoties kan losmaken en dat je je niet alleen of fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak beter voelt. Het wordt daarnaast op een heel goede manier gegeven door een persoon van wie je ziet dat het echt haar passie is en daardoor krijg je nog extra veel zin in yoga. Echt een aanrader dus!

Lisanne, afgestudeerd TT 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik vond deze opleiding een zalige ervaring. Ik had nog niet zoveel achtergrond in yoga en ik heb zoveel bijgeleerd! Ik zag de weekends echt als een get-away uit het normale leven om even volledig ondergedompeld te worden in de wereld van yoga, van Shiva, van Nele, van Prana vinyasa. Geweldige combinatie van theorie en praktijk, met vaak een speelse ondertoon. Aanrader!

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

ik heb heel lang getwijfeld om me in te schrijven voor de opleiding; budget, ben ik wel iets met het diploma, wat als ik niet goed genoeg ben...maar vanaf het eerste les weekend dacht ik: dit moest ik veel vroeger doen! Het is effectief een investering in jezelf en je houdt er nog een diploma aan over ook. Een hele wereld van yoga gaat voor je open! je word geïnspireerd, soms met jezelf geconfronteerd, je wordt uit je comfortzone getrokken om je nadien veel sterker te voelen... er wordt gelachen, gedanst, ervaringen gedeeld en voor je eigen yogapractice is het een enorme verrijking! ik kan het alleen maar aanraden, gewoon doen!!!

Melissa, afgestudeerd 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Nele is iemand die met volle overgave lessen geeft en je merkt dat je meegezogen wordt in haar passie voor yoga! Deze opleiding is voor mij, niet alleen fysiek, maar vooral mentaal een positieve ervaring geweest.

Els, afgestudeerd Teacher Training 2020

Testimonial - 200 hr Prana Vinyasa TT

Ik heb zoveel bijgeleerd tijdens de TT en dit op een ontspannen manier, heel aangenaam. Het is een plezier om naar Nele Van Poucke te luisteren. Ik heb genoten van haar creativiteit, precisie & nooit aflatende enthousiasme (& haar mopjes). Fantastische inspirerende Teacher ! Ik kan nu zeggen dat ik een stevige basis heb opgedaan waar ik op kan vertrouwen. Ik ben enorm gegroeid, I am ready to fly !

Hilde afgestudeerde TT 2020

Elemental Immersion

Nele Van Poucke is een fantastische docent met humor, grote kennis van Prana Vinyasa en het leven. Duidelijke uitleg, goeie muziek en een fijne sfeer! Check haar aanbod met opleidingen, modules en workshops! Ze is (te)gek! Echt een aanrader!

Audrey Donders
Yogadocent uit Amsterdam

Wil je graag een yogaopleiding volgen? Maar twijfel je nog?

 

Daarom maakte ik de TT online series, 3 videos die je op weg helpen om inzicht te krijgen in wie je bent, welke yogadocent je wil worden zodat je de Teacher Training kiest die de perfecte match is.

We helpen jouw om de juiste opleiding te kiezen... 

Bedankt! Vergeet niet om je inschrijving te bevestigen via de mail in je inbox.